Blog

Bookhaul! De pareltjes van marktplaats

Via instagram werd ik vorig weekend de gelukkige winnaar van het vijfde deel van de Erika Foster serie van Robert Bryndza: ‘Koud Bloed’.

De thrillers van Robert stonden al lange tijd op mijn TBR lijstje en ik had ze al als e-books op mijn Kobo staan. Door alle andere boeken ben ik er eigenlijk gewoonweg nog steeds niet aan toegekomen. (oeps..!)

Toen ik het vijfde deel won via een winactie van @queen_reads_a_lot, en het fysieke boek binnen kwam, besefte ik eigenlijk direct (bookaddict dat ik ben) dat ik de andere boeken eigenlijk ook liever als papieren boeken wilde hebben.

Op de een of andere manier krijg ik er kriebels van als ik een serie niet compleet heb in dezelfde soort vorm.
Mijn handen gaan een soort van jeuken en mijn ogen beginnen te tranen. Ik krijg er nog net geen tik van.

Omdat ik mij echter wel bewust ben van de nieuw prijs van boeken, is de eerste stap die ik onderneem: marktplaats openen en duimen maar!

Zo nu en dan loop ik op marktplaats tegen pareltjes aan. Ik vis ook met regelmaat achter het net, maar misschien was het afgelopen week een van mijn geluksdagen.
De boeken van Robert Bryndza werden door meerdere verkopers aangeboden, maar eigenlijk was er maar een die alle delen aanbood.

Dan nog is het natuurlijk maar de vraag hoe de boeken er in het echt uitzien. (Lees: de horror die mensen boeken soms aan doen en er nog geld voor durven te vragen ook).

De beste verkoper op marktplaats woonde toevallig ook nog eens in de omgeving, en dat opgeteld bij de mooie prijs voor alle delen (€5,- per boek), wilde ik toch de gok wagen!
Gelukkig had de verkoper ze nog in huis, is mijn man na zijn werk naar de verkoper toe gereden en heeft hij voor mij de boeken gekocht!

Ik hield mijn boekenhart toch stiekem een beetje vast. Maar mijn man stelde mij al snel gerust met een foto van de stapel boeken met daarbij de tekst: ‘Die zien er als nieuw uit!’.

Woohoo! Een klein vreugdedansje door mij! En wat was ik blij toen hij thuis kwam! (Natuurlijk ook omdat het gewoon heerlijk is als je man weer thuis komt 😉 ) Maar nu ook nog eens met een stapeltje prachtige boeken!

En eerlijk is eerlijk.. Ik heb op marktplaats, tot nu toe dan, nog nooit een verkoper gevonden die zijn boeken net zo goed als ik behandeld.
Maar hier was hij dan!
Er was geen vlekje, geen vouwtje, geen naar geurtje! Niets dat plakte, geen koffievlekken. Gewoon wow! Gelukkig!

Ik heb de beste verkoper meteen een berichtje gestuurd om hem nogmaals uitvoerig te bedanken. Daarna hadden we nog een leuk en kort gesprek over andere toffe boeken!

Hier hou ik dus van! Soms is het even zoeken, maar ze bestaan echt!

De pareltjes van marktplaats!


De auteur

Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.


“Erika Foster 1

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.”

“Erika Foster 2

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.”

Erika Foster 3

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?”

Erika Foster 4

Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.

Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader. Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt.”

Erika Foster 5

De koffer was zwaar verroest. Erika Foster hield stug vol en uiteindelijk gaf hij mee. Maar de inhoud van de koffer overtrof haar ergste nachtmerries.

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.”

Verwacht: Januari 2020

Erika Foster 6

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.

Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.”Heb jij ook wel eens echte pareltjes gevonden op marktplaats? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!