Bibliotheek de Boekenberg

Een nieuwe leuke uitdaging Γ©n rubriek voor mijn blog!

Soms loop je als blogger en boekenliefhebber tegen kei leuke dingen aan!

Ik heb een tijd als vrijwilliger bij bibliotheek Rotterdam gewerkt in de vestiging van Rozenburg. Vanwege een betaalde vacature bij bibliotheek de Plataan, dat helaas op niets is uitgelopen, hield mijn vrijwilligerswerk op.

Toen ik niets meer om handen had, ben ik mij volledig gaan richten op het bloggen en bookstagrammen om zo de liefde voor boeken en lezen te blijven delen.

Bibliotheek de Boekenberg is (wat mij betreft) de mooiste bibliotheek van Zuid-Holland. Misschien zelfs wel van heel Nederland.

Het is een staaltje architectuur waar je u tegen zegt.

Toen ik via mijn bookstagram account werd benaderd met de vraag of we wellicht iets voor elkaar konden betekenen, werd ik meteen enthousiast.

Als kind was ik al heel jong in de bibliotheek te vinden. Met mijn neus in de boeken, dat is wat ik het liefste deed. My place to be zeg maar!

Ondanks dat ik een lange periode de liefde voor het lezen een beetje kwijt was (GELUKKIG weer gevonden!), heb ik bibliotheken altijd een warm hart toegedragen.

Bibliotheken zijn niet alleen leuk om boeken te lenen, maar hebben ook een heel belangrijke maatschappelijke functie.

In de huidige maatschappij is die functie ook steeds groter geworden en kun je inmiddels al niet meer alleen boeken lenen bij de bibliotheek, maar zijn er heel veel andere verschillende activiteiten te doen.

Tegenwoordig zijn er mama cafΓ©s, leuke activiteiten voor kinderen, lokale evenementen en natuurlijk de taalcafΓ©s.

Toch is een bibliotheek op de eerste plaats nog altijd een bibliotheek.

En alhoewel de andere belangrijke activiteiten nodig zijn om te laten zien hoe belangrijk bibliotheken zijn, is het natuurlijk nog steeds ontzettend leuk om echt de bieb in te duiken!

En dat is wat ik voor en met jullie ga doen!

Ik duik bibliotheek de Boekenberg in en ga jullie laten zien wat de bibliotheek in huis heeft.

Want geloof het of niet; er is meer dan je denkt en er zijn zelfs hoekjes die soms een beetje vergeten worden!

Bibliotheek de Boekenberg is daarnaast de ideale bibliotheek om letterlijk op reis te gaan, want verdwaald was ik al meteen de eerste dag. πŸ˜‰

Naast prachtige plaatjes van de bibliotheek, laat ik jullie hier en op mijn Instagram account @bookaddictnl zien welke nieuwe aanwinsten binnenkomen bij de bibliotheek.

Ook ga ik jullie meer laten zien van de collectie in de bibliotheek. Ik ga telkens een deel van de collectie uit lichten en laat zien welke boeken je hier allemaal kunt vinden.

En natuurlijk deel ik mijn recensies van geleende boeken met jullie!


Wil je geen update missen? Volg dan mijn blog via het formuliertje ‘Volg blog via e-mail‘ op mijn website (op de computer rechts op de pagina en bij een mobiele telefoon onderaan) en/of volg mijn instagram pagina via deze link @bookaddictnl.

De blogs hebben een eigen plaatsje gekregen op mijn website en ga je terug vinden in het menu onder Blog en dan ‘Bibliotheek de Boekenberg‘.


Ben je na het lezen van deze blog al meteen enthousiast geworden en wil je graag lid worden van Bibliotheek de Boekenberg als je in de omgeving woont?

Ga dan zeker met de volgende link naar de website, of kom gewoon gezellig langs in de Boekenberg!

Bibliotheek de Boekenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze tekst zit copyright!