Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Pagina's: 286
Prijs: €17,50
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
Blog Tour,  Recensies

Holly Martin – Het geschenk van Happiness

Van Zomer & Keuning mocht ik nog één keer mee terug naar het dorpje Happiness!

Deze keer ging ik terug in de kou van de naderende winter en natuurlijk tijdens de heerlijke feestdagen.

Wat ik vond van ‘Het geschenk van Happiness‘? Je leest hier!


“Tijdens de zomermaanden was Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness.

Kerst is altijd haar favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken.

Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje…”


Het verhaal & de schrijfstijl

Nadat Ruby tijdens de zomermaanden kennis maakte met het dorpje Happiness en diens inwoners, heeft ze zelf ook de behoefte om opnieuw te beginnen.

Niet alleen krijgt ze de kans om een eigen winkeltje in Happiness te openen, ook woont ze dan bij haar vriendin Willow in de buurt!

Alles lijkt Ruby in Happiness voor de wind te gaan en ze kijkt vol vertrouwen haar nieuwe leven tegemoet.

Todat blijkt dat haar zomerliefde van afgelopen zomer ook in Happiness is gebleven.

Kan Ruby de aantrekkingskracht weerstaan? Ze zit namelijk echt niet te wachten op een relatie.

En wordt ook Ruby happy in Happiness?

Het geschenk van Happiness’ is het vervolg op ‘Het dorpje Happiness’ en Holly Martin heeft er gelukkig voor gekozen om dit verhaal vanuit twee andere perspectieven te schrijven dan in het eerste boek.

Dit was voor mij direct een pluspunt, omdat ik in een feelgood serie hou van afwisseling.

In dit verhaal keren we terug naar het dorpje Happiness en volgen we het verhaal van Ruby. Ruby is de beste vriendin van Willow, welke we hebben leren kennen in het eerste boek.

Het is heerlijk om weer terug in het dorpje te zijn en de bekende personages weer terug te zien in dit verhaal. Daarnaast heeft dit verhaal een kerst thema wat onmiddellijk een heerlijke kerst vibe geeft.

Het verhaal lezen we uiteraard vanuit Ruby, maar hier en daar zijn enkele hoofdstukken geschreven vanuit het perspectief van Jacob.

Dit zorgt voor een heerlijke afwisseling in het verhaal en voor voldoende verdieping en achtergrond van de personages.

De schrijfstijl van Holly Martin is, net als in haar eerste boek, heerlijk vlot en leest heerlijk weg. Haar beschrijvingen van omgeving en gebeurtenissen zijn nog steeds beeldend en met dit boek droom je dus alweer snel weg naar Happiness, het prachtige kustplaatsje.

Zoals bij de meeste feelgood verhalen, is het einde weliswaar voorspelbaar.

Alleen, anders dan bij haar eerste boek, heeft Holly Martin net dat beetje extra drama toegevoegd aan het verhaal waarnaar ik persoonlijk opzoek was.

De weg naar het einde toe gaat zeker niet zonder hobbels zoals bij Willow en Andrew het geval was, en ik heb hier dan ook oprecht van genoten!

Holly Martin heeft met dit tweede deel ook thema’s aan durven halen als verlies, rouw en trauma’s. Ik vond de wijze waarop ze hier aandacht aan besteedde erg mooi. Alhoewel het verhaal van Ruby wellicht iets anders vormgegeven had mogen worden.

Aan het begin van het verhaal krijg je namelijk een heel ander idee over wat zij heeft meegemaakt dan daadwerkelijk het geval is.

Desalniettemin is het zeker in combinatie met de naderende feestdagen, een hartverwarmend verhaal.


Personages

Ik ben absoluut blij dat Holly ervoor heeft gekozen te schrijven vanuit andere personages.

Ik vond Ruby na het lezen van het eerste boek meteen al een super leuk personage en was meteen benieuwd naar haar verhaal.

Eerder schreef ik al dat het verhaal van Ruby, en van Jacob, niet zonder hobbels verloopt.

Van mij mag er altijd een beetje drama voorkomen in een feelgood en hierin ben ik niet teleurgesteld. Voor mij was het voldoende.

Door deze ontwikkelingen heeft Holly absoluut aandacht besteedt aan de verdieping en uitwerking van beide personages. Ik ben echt van beiden gaan houden.

Ook is er absoluut ontwikkeling te zien bij zowel Ruby als Jacob en hebben ze zeker wijze lessen te leren. Zowel individueel als samen.

Ook Willow en Andrew zien we terug in dit verhaal. Weliswaar meer op de achtergrond, maar het was absoluut heerlijk om hen terug te zien en te lezen hoe het met hen gaat.

Uiteraard spelen ook in dit boek meerdere personages een rol, en ik kan je vertellen dat deze absoluut een boost geven aan het verhaal en er daarnaast voor zorgen dat je verder wilt blijven lezen!

Holly Martin heeft in ieder geval absoluut zorg en aandacht besteedt aan haar personages.


Conclusie

Persoonlijk vind ik dit tweede deel beter dan het eerste. Vooral omdat dit verhaal iets minder gemakkelijk verloopt dan het eerste. Er zijn meer struggles die overwonnen moeten worden en dat maakt het verhaal interessant en in zekere mate ook spannend.

Het geschenk van Happiness’ is een verhaal over het erkennen van angsten, het durven loslaten en met vertrouwen een volgende stap durven zetten.

Ook dit deel is wederom hartverwarmend en het kerstthema geeft zeker dat extra magische en romantische sfeertje!

Het geschenk van Happiness’ is absoluut een heerlijke feelgood, perfect voor de aanloop naar de feestdagen.

En Happiness? Happiness is een geschenk!


Blogtour!

Mijn recensie is onderdeel van een blogtour georganiseerd door Zomer & Keuning!

Bekijk de andere bloggers via instagram om hun recensies te lezen of via onderstaande link op de website van Zomer & Keuning.

Blogtour


Ben je benieuwd naar de heerlijke feelgood boeken van Holly Martin? Check ze dan zeker via mijn persoonlijke link hier onder.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze tekst zit copyright!