Titel boek: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer&Keuning
Blog Tour

#Blog Tour: Staycation – Ga je mee naar Cockleberry Bay?

In april liet ik je in mijn recensie al weten dat ik in mei zou terugkeren naar Cockleberry Bay!

De afgelopen maanden ben ik er geweest om kennis te maken met Rosa en Hot, en nadat alles op zijn pootjes terecht was gekomen moest ik helaas vertrekken.

Gelukkig had ik een lang weekend vrij in mei, en mocht ik bij Rosa op de slaapbank crashen voor een echt relaxt weekendje in Cockleberry Bay!


Het saaie verhaal over mijn vlieg- en busreis naar Cockleberry Bay zal ik je besparen. Het was saai, vermoeiend en ik heb onderweg vooral muziek geluisterd, want lezen in vliegende en rijdende vervoersmiddelen lukt mij niet zonder misselijk te worden.

Ik was in ieder geval super blij dat ik de Corona crisis even achter mij kon laten.

Wist je dat ze in Cockleberry Bay nergens last van hebben? En dat dit op dit moment één van de veilige plekken is waarnaar je op vakantie kunt gaan?

Geen mondkapjes, geen gedoe, niet ziek zijn en ook anderhalve meter afstand is in Cockleberry Bay niet nodig. Geen kans op besmetting!

Je kunt je dus wel voorstellen hoe blij ik was toen ik uit de bus in Cockleberry Bay stapte. Het enige verschil met de laatste keer dat ik hier was? De zon scheen het hele weekend!

Het was een stralende dag deze eerste vrijdag in mei en naast het ontbreken van een virus, maakte de aanblik van Cockleberry Bay zo in het zonnetje, mij meer dan gelukkig.

Omdat the Ship Inn het dichtst in de buurt lag van de bushalte ben ik eerst gaan kijken hoe dat erbij lag na de recentste gebeurtenissen. Het was dicht en werklui waren hard bezig de boel te fatsoeneren.

Ik vertrok al vlug naar Rosa’s winkeltje en daar werd ik al snel begroet door enthousiast geblaf vanachter de deur van haar winkeltje.

Hot stormde op mij af en als ik ergens wel van hou zijn het hondenkussen en knuffels. Wat een warm welkom!

Hot werd al snel gevolgd door Rosa die ik bewonderend aankeek. Wat zag ze er een stuk vrolijker uit sinds de laatste keer dat we elkaar gedag zeiden.

Na alle omhelzingen en begroetingen schoot ik snel de winkel in om tot de ontdekking te komen dat Rosa haar assortiment inmiddels al flink had uitgebreid. Uiteraard verliet ik de winkel niet zonder een berg aan spullen voor mijn honden.

De bloemetjes voor hun achterwerken heb ik echter laten liggen, alhoewel ik hier nog steeds hilarisch om moet lachen!

Na het sluiten van de winkel hebben we heerlijk op hun balkon bijgekletst en viel ik nog voor twaalven op de bank in slaap van alle indrukken.

Zaterdags hebben we een heerlijke middag aan het strand gehad, hebben we met Hot en andere honden gespeeld en zijn we uit eten gegaan bij Raffaele en Jacob. Wat een heerlijk weerzien was dat!

En wisten jullie dat ze in The Lobster Pot de lekkerste kreeft serveren? Mijn hemel, moet je kijken wat een gerecht de heren op tafel hadden gezet!

Na het eten dansten we tot in de vroege uurtjes, waarna de zondag een echte dag van uitslapen was.

De zondag middag waren we met zijn allen uitgenodigd voor een high tea bij de moeder van Rosa. Ook echt iets dat ik niet kon en wilde weigeren.

Hier een foto van de tafel met lekkernijen. Hemels en wat een gezelligheid!

Je kunt vast wel begrijpen dat het weekend voorbij is gevlogen. Nog een laatste nacht en dan zit dit lange weekend er alweer op tot mijn spijt.

Ik heb nog helemaal geen zin om terug te keren naar de werkelijkheid en uit deze veilige omgeving vandaan.

Rosa liep op maandagochtend met mij mee naar de bushalte. Mijn rolkoffer volgestouwd met extra spullen achter mij aan sjouwend.

Ik ga je echt missen vertelde ik haar. Ik moest haar beloven snel terug te komen en vooral heel erg voorzichtig te zijn.
Welke maatregelen ze ook versoepelen, pas op jezelf en vermijd zoveel mogelijk drukke plaatsen. Drukte ze mij op het hart.

Ik liet haar weten absoluut te zullen luisteren en gaf haar een dikke knuffel ter afscheid.

Op naar huis, op naar de werkelijheid maar weer.

Ik kan niet wachten tot mijn volgende vakantie mogelijkheid want dan kan ik weer fijn terug naar Cockleberry Bay!


Benieuwd geworden naar de Staycations van de anderen die Cockleberry Bay bezochten?

Bezoek hun blogs via de links hier onder! En volg degenen die nog op vakantie terug gaan!

Cockleberry Bay Staycation!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Don`t copy text!